Gazprom va majora cu zece la sută preţul gazelor livrate Republicii Moldova

Compania rusă Gazprom va majora preţul gazelor naturale livrate Republicii Moldova cu zece la sută, pentru a ajunge la 210 dolari pentru o mie de metri cubi, începând de la 1 aprilie, potrivit Ministerului Economiei şi Comerţului de la Moscova, relatează BASA-press.

10 afișări
Imaginea articolului Gazprom va majora cu zece la sută preţul gazelor livrate Republicii Moldova

Gazprom va majora cu zece la sută preţul gazelor livrate Republicii Moldova

Presa de la Chişinău scrie însă că este posibilă o majorare mai semnificativă a tarifului pentru gazele naturale, având în vedere intenţia Ucrainei de a mări preţul pentru tranzitul gazelor ruseşti pe teritoriul său.

Preţul actual, de 191 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaze naturale, fusese stabilit la începutul anului, iar în 2007 Republica Moldova plătea companiei Gazprom 170 de dolari pentru mia de metri cubi.

Prim-vicepremierul moldovean Zinaida Greceanîi şi preşedintele Gazprom, Aleksei Miler, au convenit la sfârşitul anului 2006 că preţul gazelor ruseşti livrate Republicii Moldova va creşte treptat în perioada 2008-2010, pentru ca în anul 2011 să atingă nivelul mediu european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici