Geithner: Guvernul SUA este pregătit să ajute constructorii auto din Detroit

Secretarul general al Trezoreriei Statelor Unite, Timothy Geithner, susţine că guvernul este pregătit să ajute constructorii auto din Detroit, însă a refuzat să comenteze în detaliu noile măsuri care vor fi anunţate luni de Casa Albă, transmite Reuters.

8 afișări

"Vrem ca aceste companii să iasă mai puternice din această perioadă dificilă. Va fi nevoie de multă restructurare, şi suntem pregătiţi, la nivel guvernamental, să ajutăm acest proces, atât timp cât considerăm că sprijinul acordat va servi drept fundament unei industrii mai solide în viitor", a arătat duminică oficialul american la televiziunea ABC.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, va anunţa, luni, noi măsuri de ajutorare pentru General Motors şi Chrysler. Cele două companii trebuie să prezinte, marţi, argumente care să convignă guvernul că vor deveni viabile în urma unor noi ajutoare de stat.

Ambele concerne au fost menţinute pe linia de plutire prin ajutoare de stat în valoare totală de 17,4 miliarde de dolari, încasate la începutul acestui an, însă au cerut, în februarie, extinderea sprijinului guvernamental cu 22 miliarde de dolari pentru a asigura supravieţuirea în perioada de criză.

Întrebat dacă Chrysler "este prea mare pentru a i se permite să intre în faliment", Geithner a ocolit un răspuns direct.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici