Geoană: Am pledat pentru continuarea relaţiei cu FMI, CE, BM

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că în cadrul întâlnirii avute în SUA cu directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, a pledat pentru continuarea relaţiei cu FMI, CE şi BM, chiar şi în absenţa unui nou acord de împrumut.

18 afișări
Imaginea articolului Geoană: Am pledat pentru continuarea relaţiei cu FMI, CE, BM

Geoană: Am pledat pentru continuarea relaţiei cu FMI, CE, BM (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Am pledat pentru continuarea relaţiei cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, chiar şi în absenţa unui nou împrumut. O relaţie structurată cu aceste instituţii va putea permite reclădirea încrederii investitorilor interni şi externi în economia românească", a precizat Geoană.

El a arătat că problema credibilităţii este una importantă, precizând că ezitările de care a dat dovadă Guvernul de la Bucureşti, prin soluţiile adoptate, a creat o "senzaţie de incertitudine".

"Credibilitatea şi predictibilitatea sunt două elemente importante atunci când e vorba de pieţe şi de relansare economică", a spus Geoană.

Preşedintele Senatului a menţionat că i-a prezentat directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn, situaţia politică, economică şi socială din România, în contextul vizitei delegaţiei FMI, CE şi BM la Bucureşti, inclusiv problemele create de inundaţiile care au condus la dificultăţi suplimentare şi la pierderi importante umane şi materiale.

"Am discutat despre modul în care se vede posibilitatea găsirii unui mai bun echilibru între măsurile de limitare a deficitului bugetar şi de consolidare fiscală, pe de o parte, şi relansarea economică şi crearea de locuri de muncă, pe de altă parte. A fost principala discuţie cu Dominique Strauss-Kahn", a spus Geoană.

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, i-a anunţat pe reprezentanţii patronatelor că există discuţii privind un nou împrumut de la FMI, dar încă nu a fost stabilită o sumă, ci doar domeniile pe care ar trebui să se axeze investiţiile, potrivit lui Cezar Corâci, preşedintele UGIR-1903.

Posibilitatea încheierii unui nou împrumut, după încheierea actualului acord, în primăvara anului viitor, a fost anunţată de preşedintele Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici