Germania suplimentează fondurile pentru prime de casare auto

Guvernul din Germania, una dintre cele mai importante pieţe de desfacere pentru constructorul de autovehicule Dacia, a acceptat să majoreze fondurile destinate programului de înnoire a parcului auto de la 1,5 miliarde euro la cinci miliarde euro.

11 afișări
Imaginea articolului Germania suplimentează fondurile pentru prime de casare auto

Germania suplimentează fondurile pentru prime de casare auto (Imagine: Mediafax Foto)

Programul, care constă în acordarea unor prime de 2.500 de euro pentru achiziţionarea unei maşini noi, eficiente din puct de vedere al consumului de combustibil, în schimbul casării unui autovehicul mai vechi de opt ani, va fi derulat până cel mult la sfârşitul acestui an, a declarat Ulrich Wilhelm, purtător de cuvânt al Guvernului.

Cabinetul cancelarului Angela Merkel se va reuni miercuri pentru a aproba formal suplimentarea fondurilor.

"Acordarea de prime de casare s-a dovedit a fi un instrument eficient. Din acest motiv, coaliţia de guvernământ a acceptat majorarea fondurilor", a afirmat Wilhelm.

Circa un milion de proprietari de maşini au aplicat pentru a beneficia de sumele acordate prin programul de reînnoire a parcului auto. Suplimentarea fondurilor guvernamentale va permite onorarea a până la două milioane de cereri, faţă de maximul de 600.000 din prezent.

Schema, care a contribuit la creşterea cu 40% a vânzărilor de maşini în luna martie, ar putea avea şi efecte negative, putând afecta dealerii de maşini vechi, au avertizat analiştii. Programul a provocat declinul preţurilor la fier vechi.

De planul de acordare a primelor de casare au beneficiat cel mai mult constructorii auto mici.

În februarie, Germania a reprezentat a doua piaţă de desfacere pentru Dacia, după Franţa, potrivit datelor producătorului auto român. Compania se aşteaptă ca livrările din Germania să fie mai mari decât cele din Franţa, pentru scurt timp, datorită primei de casare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici