Gigantul industrial Siemens vrea să economisească 6 miliarde de euro până în 2014

Gigantul industrial german Siemens vrea să economisească 6 miliarde de euro până în 2014 după ce scăderea profitabilităţii şi a comenzilor l-au făcut să rămână în urma unor companii concurente precum General Electric.

151 afișări
Imaginea articolului Gigantul industrial Siemens vrea să economisească 6 miliarde de euro până în 2014

Gigantul industrial Siemens vrea să economisească 6 miliarde de euro până în 2014 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prin aceste măsuri, Siemens vrea să ajungă la o marjă de profit de minim 12% în anul fiscal 2014, faţă de 9,5% în 2012, relatează Financial Times.

Valoarea programului de reducere a costurilor este peste cea de 4 miliarde de euro anticipată de analişti.

"Nu am reuşit să creştem semnificativ performanţele raportat la concurenţă, aşa cum am făcut în anii trecuţi. Ştim ce avem de făcut şi o vom face", a declarat directorul general al Siemens, Peter Loscher.

În cadrul planului de creştere a productivităţii, Siemens vrea să cumpere LMS International, companie producătoare de softuri de testare şi simulare, pentru 680 milioane euro.

Pe de altă parte, grupul va renunţa la diviziile de procesare şi tratare a apei, cu o cifră de afaceri de 1 miliard de euro. Luna trecută, Siemens a anunţat că se va retrage din afaceri din domeniul energiei solare, nerentabile, precum şi din alte activităţi cu performanţe nesatisfăcătoare.

Circa 3 miliarde de euro vor fi economisiţi prin reduceri de costuri în lanţul de furnizori şi alte 2 miliarde de euro în domeniul utilizării capacităţilor şi îmbunătăţirii proceselor.

În condiţii economice nefavorabile, Siemens anticipează pentru 2013 un profit din operaţiuni continue de până la 5 miliarde de euro.

În anul fiscal 2012 Siemens a obţinut un profit din operaţiuni continue de 5,2 miliarde euro, în scădere cu 30% faţă de anul precedent.

Iniţial, grupul anticipa un profit de 6 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici