GM a raportat pentru anul trecut un profit de 4,7 miliarde dolari, pentru prima dată după anul 2004

Constructorul auto american General Motors (GM), restructurat în 2009 sub protecţia legii falimentului, a raportat pentru anul trecut primul profit anual de după 2004, de 4,7 miliarde de dolari, potrivit The New York Times.

4 afișări

Profitul de anul trecut este cel mai mare realizat de constructorul auto în ultimii zece ani. Veniturile s-au situat la 135,6 miliarde de dolari.

"Anul trecut a fost unul al construirii fundaţiilor", a afirmat directorul executiv al grupului, Daniel Akerson.

Pentru ultimele trei luni din 2010, GM a raportat un profit net de 500 de milioane de dolari, comparativ cu pierderi de 3,5 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă din 2009. De altfel, toate cele patru trimestre ale anului trecut au fost profitabile pentru constructorul auto.

Grupul avea la sfârşitul lui 2010 lichidităţi de 27,6 miliarde de dolari şi datorii de 4,6 miliarde de dolari.

Directorul financiar al GM, Christopher Liddell, apreciază că anul acesta va fi unul mai bun decât 2010 pentru grup, în condiţiile în care piaţa auto din SUA continuă să crească.

"Anticipăm că primul trimestru al acestui an va reprezenta un început puternic", a spus el.

GM a vândut în 2010 la nivel mondial 8,39 de milioane de maşini, cu 30.000 de unităţi mai puţin decât Toyota, cel mai mare constructor auto din lume. Pentru prima dată în istoria lui, grupul american a vândut mai multe maşini şi camioane în China decât în SUA.

"Revenirea lor reflectă reduceri semnificative de cheltuieli, lansarea unor produse noi şi îmbunătăţirea managementului aprovizionării şi subvenţiilor",a afirmat un analist.

GM a ieşit din faliment în iulie 2009, după ce a primit ajutoare guvernamentale de 50 de miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici