GM Daewoo întrerupe producţia timp de 45 de zile

Compania sud-coreeană GM Daewoo, care face parte din grupul General Motors, intenţionează să întrerupă producţia timp de 45 de zile, după o scădere puternică a livrărilor pe plan internaţional, potrivit presei locale.

25 afișări
Imaginea articolului GM Daewoo întrerupe producţia timp de 45 de zile

GM Daewoo întrerupe producţia timp de 45 de zile, din cauza scăderii cererii pe plan extern

Vicepreşedintele GM Daewoo, Josef Edlinger, a declarat că cele trei fabrici de automobile deţinute de companie vor suspenda intermitent activitatea până în martie, în funcţie de evoluţia cererii pe plan extern.

Totodată, potrivit presei sud-coreene, constructorul auto va amâna lansarea a două noi modele de maşini până în 2010.

Industria auto globală se confruntă cu probleme grave în urma crizei financiare. Marile conglomerate raportează scăderi accentuate ale vânzărilor, din cauza accesului mai dificil al consumatorilor la împrumuturi şi, totodată, îşi finanţează activitatea curentă în condiţii grele, din cauza restricţiilor şi blocajelor de pe piaţa creditelor.

General Motors este una dintre corporaţiile auto afectate de criză şi face eforturi pentru a obţine finanţare de 25 miliarde de dolari din partea guvernului Statelor Unite, pentru a-şi asigura lichidatea necesară evitării insolvenţei.

Daewoo a fost prezentă direct pe piaţa auto românească până în a doua jumătate a anului 2006, când pachetul majoritar de acţiuni al fabricii Automobile Craiova a fost preluat de stat de la General Motors.

Uzina a fost privatizată în acest an, fiind achiziţionată de grupul american Ford.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici