Goldman Sachs intră în România prin achiziţia NN Investment Partners

Goldman Sachs a anunţat luni finalizarea achiziţiei NN Investment Partners, administrator de fonduri mutuale cu prezenţă inclusiv în România, unde gestionează fonduri precum NN International Romanian Equity, NN International Romanian Bond, de la olandezii de la NN Group pentru 1,7 miliarde de euro.

959 afișări
Imaginea articolului Goldman Sachs intră în România prin achiziţia NN Investment Partners

Goldman Sachs intră în România prin achiziţia NN Investment Partners

Astfel, NN Investment Partners va fi integrată în Goldman Sachs Asset Management, cei peste 900 de angajaţi ai companiei urmând să se alăture Goldman Sachs, iar Olanda va deveni o locaţie importantă în cadrul activităţilor europene ale americanilor.

Tranzacţia aduce activele sub supraveghere ale Goldman Sachs la aproximativ 2.800 de miliarde de dolari, adică în primii cinci administratori activi de active la nivel global, din care 600 mld. dolari în Europa. Potrivit de la decembrie 2021, NN IP România avea active de 840 mil. euro.

"Această achiziţie avansează angajamentul nostru de a plasa sustenabilitatea în centrul platformei noastre de investiţii. Ea adaugă amploare francizei noastre de clienţi europeni şi ne extinde poziţia de lider în gestionarea activelor de asigurări. Suntem încântaţi să primim în cadrul Goldman Sachs echipa talentată de la NN Investment Partners, un centru de excelenţă în domeniul investiţiilor sustenabile, şi împreună ne vom concentra pe furnizarea de valoare pe termen lung pentru clienţii şi acţionarii noştri”, spune David Solomon, preşedinte şi director general al Goldman Sachs. Achiziţia NN IP a fost anunţată în august 2021.

Ca parte a tranzacţiei, Goldman Sachs Asset Management a încheiat un acord de parteneriat strategic pe termen lung cu NN Group pentru a gestiona un portofoliu de active de aproximativ 180 de miliarde de dolari, ceea ce reflectă puterea capacităţilor globale de gestionare a activelor de asigurări şi a francizei de alternative a afacerii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici