GOOGLE a lansat la vânzare Glass în Marea Britanie, la un preţ mai mare decât în SUA

Google a lansat la vânzare şi în Marea Britanie ochelarii inteligenţi Glass, disponibili iniţial doar în SUA, iar preţul la care britanicii pot cumpăra produsul aflat încă în faza te testare este de 1.000 lire sterline (1.700 dolari), uşor peste cel de pe piaţa americană, unde costă 1.500 dolari.

626 afișări
Imaginea articolului GOOGLE a lansat la vânzare Glass în Marea Britanie, la un preţ mai mare decât în SUA

GOOGLE a lansat la vânzare Glass în Marea Britanie, la un preţ mai mare decât în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Programul Explorer, prin care Google vinde ochelarii inteligenţi aflaţi încă în faza beta, a fost extins pentru prima dată în afara SUA, scrie portalul The Verge.

Explorer a fost lansat anul trecut, pe bază de invitaţie, iar în luna mai compania americană a început să vândă oricărui cumpărător.

Dispozitivul poate fi achiziţionat acum de orice persoană cu vârstă peste 18 ani, card de credit şi adresă în Marea Britanie, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

Google Glass constă dintr-o pereche de ochelari cu un ecran de mici dimensiuni deasupra ochiului drept. Glass poate face poze şi înregistrări video cu o cameră controlată vocal. Pe ecranul Glass, vizibil doar pentru utilizator, pot fi afişate informaţii la cerere. Dispozitivul utilizează programul Android al Google şi are nevoie de un smartphone pentru conexiunea la internet.

Produsul este încă în faza beta (de testare), dar a fost scos de Google la vânzare pentru ca utilizatorii să raporteze eventuale probleme şi să transmită sugestii pentru îmbunătăţiri.

Preţul Glass ar putea ajunge să coste aproximativ cât un smartphone obişnuit.

Potrivit estimărilor firmei de cercetare IDC, preţul ar trebui să coboare în acest an la 300 de dolari, iar până în 2018 la 260 de dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici