Google a renunţat la acordul cu Yahoo!

Google a renunţat la acordul cu Yahoo! vizând un parteneriat în domeniul publicităţii online, ca urmare a opoziţiei autorităţilor americane antitrust, a declarat, miercuri, David Drummond, directorul companiei pe probleme juridice.

11 afișări
Imaginea articolului Google a renunţat la acordul cu Yahoo!

Google a renunţat la acordul cu Yahoo!

"După patru luni de analiză, inclusiv discuţii privind variante de schimbări, este clar că autorităţile de reglementare şi o parte a companiilor de publicitate sunt, în continuare, îngrijoraţi privind acordul", a afirmat Drummond într-un post pe blogul personal.

Departamentul Justiţiei din SUA a anunţat, miercuri, că a notificat compania Google că intenţionează să iniţieze un proces pentru a bloca acordul pe motiv că încalcă legile concurenţei.

Conducerea Yahoo! a precizat, într-un comunicat, că este "dezamăgită că Google a ales să renunţe la acord şi nu să-l apere în justiţie".

Cele două companii, cele mai mari din industria căutării pe Internet, au anunţat acordul de parteneriat în iunie, însă au întârziat implementarea acestuia pentru a permite Departamentului Justiţiei din SUA să verifice dacă încalcă reglementările antitrust.

"Suntem bineînţeles dezamăgiţi că înţelegerea nu se va materializa", a spus el.

Google şi Yahoo! controlează împreună aproximativ 80% din piaţa căutărilor pe Internet, potrivit unui studiu realizat în luna august de scompania comScore Inc.

Prin cedarea de spaţiu publicitar companiei Google, veniturile Yahoo! ar putea să urce cu 250-450 milioane de dolari în primul an de la încheierea contractului, au anunţat în iunie cele două părţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici