Google confirmă: Va intra pe piaţa telefoanelor mobile

Google a confirmat, luni, că vrea să intre pe piaţa telefoanelor mobile, anunţând că dezvoltă un software pentru mobile care să permită navigarea în condiţii mai uşoare pe Internet, transmite Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului Google confirmă: Va intra pe piaţa telefoanelor mobile

Google confirmă: Va intra pe piaţa telefoanelor mobile

Compania Google, care deţine motorul de căutare pe Internet cu acelaşi nume, a anunţat că lucrează cu 30 de companii, printre care se numără Sprint Nextel, producătorul american de telefoane Motorola Incand Qualcomm, compania High Tech Computer din Taiwan şi T-Mobile - divizia din Statele Unite a Deutsche Telekom.

Compania a înfiinţat un consorţiu al industriei, numit "Open Handset Alliance", la care au aderat 30 de companii.

Sotware-ul, denumit Android, va fi "prima platformă pentru telefoanele mobile cu adevărat deschisă şi înţelegătoare". Telefoanele mobile ar putea fi lansate la jumătatea anului 2008. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici