GOOGLE propune modificarea paginii de căutare. Cum se va schimba interfaţa

Google propune modificarea paginii sale de căutare, astfel încât serviciile sale proprii să fie diferenţiate de cele ale companiilor concurente, timp de cinci ani, pentru închiderea unei investigaţii antitrust a Comisiei Europene.

456 afișări
Imaginea articolului GOOGLE propune modificarea paginii de căutare. Cum se va schimba interfaţa

GOOGLE propune modificarea paginii de căutare. Cum se va schimba interfaţa (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Proprietarul celui mai utilizat motor de căutare din lume a propus să diferenţieze serviciile proprii de căutare de alte linkuri nou create, către trei servicii de căutare concurente, plasate vizibil, potrivit unui comunicat al CE, transmite Bloomberg.

Google va oferi tuturor site-urilor posibilitatea de a nu permite includerea conţinutului lor în serviciile sale specializate, asigurând în acelaşi timp că decizia nu va afecta poziţia acestor site-uri în rezultatele motorului său general de căutare.

Site-urile specializate de căutare concentrate pe căutarea de produse sau pe interogări cu caracter local vor putea să marcheze anumite categorii de informaţii astfel încât acestea să nu fie înregistrate sau folosite de Google.

Publisherii de ziare vor avea la dispoziţie un mecanism prin care vor controla pagină cu pagină afişarea conţinutului lor pe Google News.

Google nu va mai include în acordurile cu publisherii vreo obligaţie scrisă sau nescrisă de a colabora exclusiv cu Google în domeniul publicităţii prin serviciile de căutare online. În plus, companiile de publicitate nu vor mai fi împiedicate prin contract să efectueze campanii de promovare pe platforme concurente.

Comisarul pentru Concurenţă Joaquin Almunia a încercat să ajungă la un acord cu Google pentru închiderea anchetei fără să impună amenzi, în timp ce companii precum Microsoft şi TripAdvisor au exercitat presiuni asupra autorităţilor de reglementare pentru a obliga Google să îşi modifice practicile de afaceri.

Companiile concurente şi utilizatorii vor avea la dispoziţie o lună să analizeze schimbările propuse de Google.

Almunia a declarat că un acord cu Google ar putea fi încheiat după vacanţa de vară, dacă oferta companiei va fi considerată acceptabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici