Google va lansa un sistem de operare pentru PC

Google va lansa, anul viitor, un sistem de operare pentru computere personale, numit Chrome OS, bazat pe browserul Chrome Web, care va fi folosit iniţial pe netbook-uri, potrivit The New York Times.

44 afișări
Imaginea articolului Google va lansa un sistem de operare pentru PC

Google va lansa un sistem de operare pentru PC (Imagine: Mediafax Foto)

"Viteza, simplitatea şi securitatea sunt principalele caracteristici ale Chrome OS. Proiectăm sistemul de opearare în aşa fel încât să fie rapid şi uşor de folosit, pentru a oferi acces la Internet în câteva secunde", au afirmat Sundar Pichai şi Linus Upson, doi oficiali ai Google, pe un blog al companiei.

Programul va fi de tipul "open source", ceea ce va permite programatorilor din afara proiectului să modifice sistemul de operare. Netbook-urile (laptop folosit doar pentru accesul la internet - n.r) care vor folosi software-ul vor fi lansate pe piaţă în a doua jumătate a anului viitor.

Sistemul de operare va fi compatibil cu procesoarele fabricate de Intel şi ARM, a anuţat Google.

Noul program va accentua competiţia, deja intensă, dintre Google şi Microsoft, producătorul american de software al cărui sistem de operare Windows controlează majoritatea computerelor personale.

Google are deja un sistem de operare open source, Android, folosit pe telefoane mobile. Programul este adaptat, de asemenea, şi pentru netbook-uri. Compania consideră că programele achiziţionate prin intermediul Internetului vor avea un rol din ce în ce mai mare în utilizarea unui computer, înlocuind aplicaţiile care rulează pe desktop. În viziunea Google, aplicaţiile vor rula direct în programele de navigare pe Internet şi nu vor avea nevoie de un sistem de operare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici