Google vrea să cumpere agenţia de turism online Opodo

Grupul Google, deţinătorul celui mai popular motor de căutare la nivel mondial, este interesat să cumpere agenţia de turism online Opodo, a companiei spaniole Amadeus IT Holding, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Wall Street Journal.

57 afișări
Imaginea articolului Google vrea să cumpere agenţia de turism online Opodo

Google vrea să cumpere agenţia de turism online Opodo

Compania spaniolă de tehnologie şi rezervări de călătorii Amadeus IT Holding a scos la vânzare unitatea britanică Opodo în luna septembrie şi ar putea obţine între 400 şi 500 de milioane de euro în urma tranzacţiei, au afirmat sursele Wall Street Journal.

De cumpărarea Opodo mai sunt interesate firmele de private-equity Permira şi Axa Private Equity şi agenţia de turism online Expedia.

Opodo a înregistrat în prima jumătate a acestui an venituri de 53,7 milioane de euro, în urcare cu 5,8% comparativ cu perioada similară din 2009. Principalele pieţe ale companiei sunt Germania, Franţa, statele nordice şi Marea Britanie.

Google s-a angajat în iulie să plătească 700 de milioane de dolari pentru achiziţia ITA Software, o companie care produce software pentru companiile de turism online.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici