Grecia a început să furnizeze gaze Bulgariei

Grecia a început luni să furnizeze gaze Bulgariei, afectată grav de sistarea livrărilor de gaze ruseşti via Ucraina, debitul furnizat de Atena fiind de 2,5 milioane de metri cubi pe zi, anunţă Guvernul bulgar.

20 afișări
Imaginea articolului Grecia a început să furnizeze gaze Bulgariei

Grecia a început să furnizeze gaze Bulgariei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Livrările, care au început la ora locală 16.00 (16.00 ora României), vor dura o săptămână şi pot fi prelungite în funcţie de necesităţi, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei şi Energiei.

Premierul Bulgariei, Serghei Stanişev, şi omologul său grec Costas Caramanlis au ajuns sâmbătă la un acord în acest sens.

Ministrul bulgar al Economiei şi Energiei, Petăr Dimitrov, a explicat vineri că gazul poate fi livrat prin conducta care de obicei furnizează gaz rusesc, via Bulgaria, Greciei şi Turciei.

"Dacă această conductă funcţionează pentru tranzitul de gaz spre Grecia şi Turcia, sensul livrărilor poate fi inversat", a spus Dimitrov.

Bulgaria depinde în totalitate de livrările de gaz rusesc pe teritoriul Ucrainei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici