Grecia îşi poate plăti obligaţiile financiare, apreciază şeful Deutsche Bank

Directorul general al Deutsche Bank, Josef Ackermann, apreciază că Grecia îşi poate plăti obligaţiile financiare, datorită determinării statului de a se reforma, ceea ce contrastează cu afirmaţiile făcute în luna mai, transmite Bloomberg.

26 afișări
Imaginea articolului Grecia îşi poate plăti obligaţiile financiare, apreciază şeful Deutsche Bank

Grecia îşi poate plăti obligaţiile financiare, apreciază şeful Deutsche Bank (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt încrezător că, pe baza angajamentului personal făcut de premierul elen de a implementa reformele necesare - indiferent de dificultăţi sau de sacrificii - datoriile vor fi plătite. Cred cu tărie că o persoană poate face diferenţa, fie ea politician sau director", a declarat Ackermann.

În luna mai şeful Deutsche Bank a afirmat că există posibilitatea ca Grecia să nu reuşească să achite integral datoriile.

La rândul lui, premierul elen, George Papandreou, a indicat că este hotărât să introducă reforme, chiar dacă acest lucru ar însemna pierderea popularităţii.

"Ne vom onora contractele cu comunitatea financiară şi ne vom plăti datoriile", a adăugat premierul.

El a adăugat că în Grecia vor fi adoptate legi pentru limitarea birocraţiei şi corupţiei şi pentru încurajarea investiţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici