Grecia trebuie să acceseze fondurile structurale pentru a stimula creşterea economică

Uniunea Europeană vrea să-şi mobilizeze fondurile structurale drept garanţii pentru băncile greceşti cu probleme, pentru a stimula creşterea economică, a declarat pentru Die Welt directorul echipei însărcinată de UE să monitorizeze progresul reformelor din Grecia.

224 afișări
Imaginea articolului Grecia trebuie să acceseze fondurile structurale pentru a stimula creşterea economică

Grecia trebuie să acceseze fondurile structurale pentru a stimula creşterea economică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Horst Reichenbach a afirmat, într-un interviu pentru ediţia de luni a Die Welt, că una dintre principalele probleme ale Greciei este că "economia reală nu are acces la sprijin financiar sau la credit".

"Sectorul bancar a fost foarte solid, dar a suferit mult în criza datoriilor de stat. Nu are posibilitatea de a finanţa şi susţine creşterea de care este atât de mare nevoie", a arătat Reichenbach, şeful echipei de 25 de membri care trebuie să raporteze progresele Greciei în privinţa reformelor care condiţionează acordurile de fiannţare externă.

Astfel, fondurile structurale UE ar putea juca un rol important în privinţa finanţării necesare în anumite sectoare economice pentru a sprijini creşterea, a afirmat oficialul.

El a declarat săptămâna trecută că, din fondurile structurale de 20 miliarde euro disponibile Greciei, 70% nu au fost folosite şi ar putea fi accesate pentru susţinerea infrastructurii şi industriei, turismului, agriculturii şi energiei regenerabile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici