Grecia va concesiona pe 100 de ani un teren de aproape 50 de hectare în insula Corfu

Fondul de privatizare din Grecia a lansat marţi o licitaţie pentru concesiunea unui teren de aproape 50 de hectare pe litoralul insulei Corfu, parte a unui program de obţinere de fonduri prin vânzarea de active ale statului.

344 afișări
Imaginea articolului Grecia va concesiona pe 100 de ani un teren de aproape 50 de hectare în insula Corfu

Grecia va concesiona pe 100 de ani un teren de aproape 50 de hectare în insula Corfu (Imagine: Adndrei Iliescu/Arhiva Mediafax Foto)

Investitorii interesaţi trebuie să transmită oferte până la 10 aprilie, potrivit unui comunicat al fondului. Terenul, situat în nord-estul insulei, ar putea fi folosit pentru un complex rezidenţial constând din case de vacanţă sau facilităţi pentru petrecerea timpului liber, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

Suprafaţa insulei Corfu este de circa 600 de kilometri pătraţi.

Licitaţia face parte din programul de privatizări şi concesiuni prin care statul elen vrea să obţină 50 de miliarde de euro. Jumătate din sumă ar uma să fie obţinută din tranzacţii imobiliare. Până în 2015, Grecia trebuie să vândă active de 19 miliarde de euro.

Fondul de privatizare a lansat în acest an licitaţii pentru vânzarea companiei de gaze naturale DEPA şi a unor proprietăţi imobiliare în Atena.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici