Grecia va primi a doua tranşă, de nouă miliarde euro, din programul cu FMI şi UE

Grecia a respectat condiţiile din programul de austeritate convenit cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Uniunea Europeană (UE) şi va primi cea de-a doua tranşă, de nouă miliarde de euro, din împrumutul extern de 110 miliarde de euro, potrivit oficialităţilor elene, transmite Financial Times.

13 afișări
Imaginea articolului Grecia va primi a doua tranşă, de nouă miliarde euro, din programul cu FMI şi UE

Grecia va primi a doua tranşă, de nouă miliarde euro, din programul cu FMI şi UE (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Reprezentanţii UE, FMI şi ai Băncii Centrale Europene (BCE) vor sosi luni la Atena pentru prima evaluare a programului economic ataşat acordului de împrumut extern.

Prima tranşă, în valoare de 20 miliarde de euro, a fost acordată Greciei în luna mai.

"Acordarea celei de-a doua tranşe depinde de respectarea obiectivelor convenite pentru perioada care s-a încheiat la 30 iunie. Aceste condiţii au fost atinse şi am făcut un pas important spre adoptarea legii de reformă a sistemului de pensii", a declarat ministrul elen al finanţelor, George Papaconstantinou, într-un interviu petnru ziarul Kosmos tou Ependyti, preluat de FT.

Misiunea UE, BCE şi FMI "a dat note bune" Greciei la sfârşitul lunii iunie, apreciind că programul de reducere a cheltuielilor publice, creştere a veniturilor bugetare şi reforme structurale este în grafic.

Printre "bilele negre" văzute atunci de guvernul elen se numără nemulţumirea reprezentanţilor creditorilor internaţionali cu privire la cheltuielile din sistemul de sănătate, dar şi deficitele din sistemul de asigurări sociale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici