Grecia vrea un miliard de euro de la Banca Europeană pentru Investiţii, pentru a stimula economia

Grecia speră să obţină o finanţare de un miliard de euro de la Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) în acest an pentru a stimula economia, aflată în recesiune de mai mulţi ani, a dedclarat un oficial elen.

153 afișări
Imaginea articolului Grecia vrea un miliard de euro de la Banca Europeană pentru Investiţii, pentru a stimula economia

Grecia vrea un miliard de euro de la Banca Europeană pentru Investiţii, pentru a stimula economia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grecia şi Comisia Europeană cer BEI să elibereze fondurile, a declarat Gikas Hardouvelis, principalul consilier economic al premierului elen, Lucas Papademos.

"Cred că în final se va întâmpla", a spus Hardouvelis, la postul de televiziune Mega, adăugând că BEI ar putea împrumuta banii prin intermediul băncilor locale.

După succesul programului de reducere a îndatorării statului, Grecia caută acum modalităţi de a-şi reporni economia, aflată în al cincilea an de recesiune.

Măsurile de austeritate impuse pentru cele două pachete de ajutor financiar, aprobate de statele din zona euro şi FMI în mai puţin de doi ani, au împins Grecia în cea mai puternică recesiune de după Al Doilea Război Mondial.

Produsul intern brut a înregistrat un recul de 7% anul trecut, iar investiţiile au scăzut cu 21%, după un declin de 15% în 2010.

BEI este îngrijorată de creşterea prea puternică a expunerii pe Grecia, astfel că o soluţie ar putea fi transferul fondurilor prin intermediul băncilor locale, a spus Hardouvelis.

În ultimii doi ani, banca a acordat finanţări de peste 700 de milioane de euro marilor companii energetice din Grecia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici