Greenpeace: Maşinile prezentate la Salonul Auto de la Geneva dăunează mediului

Greenpeace acuză industria auto că nu şi-a respectat promisiunea de a reduce emisiile de dioxid de carbon ale maşinilor până la media de 160 de grame pe kilometru, bazându-se pe faptul că cele prezentate în cadrul Salonului Auto de la Geneva au un grad mediu de poluare cu 25% mai mare.

25 afișări
Imaginea articolului Greenpeace: Maşinile prezentate la Salonul Auto de la Geneva dăunează mediului

Greenpeace: Maşinile prezentate la Salonul Auto de la Geneva dăunează mediului (Imagine:Mediafax Foto)

Industria auto şi-a asumat răspunderea de a reduce emisiile de dioxid de carbon (CO2) ale autoturismelor până la o medie de 160 de grame pe kilometru, susţin reprezentanţii Greenpeace într-o declaraţie de presă de vineri. Totuşi, aceştia susţin că pot demonstra că emisiile produse de maşinile afişate la Salonul Auto de la Geneva, cel mai recent mare eveniment al industriei, ating valori de peste 200 de grame pe kilometru.

"În ciuda atenţionării verde, industria rămâne un principal motor de distrugere a planetei, mai ales că producătorii nu pun responsabilitatea climatică înaintea performanţelor în exces", a declarat Agnes de Rooij, combatant Greenpeace în problema mondială a autoturismelor.

De Rooij a mai adăugat că, având în vedere încălcarea promisiunilor făcute de producători, "industria trebuie forţată să schimbe regulile privind emisiile".

Conform studiului Greenpeace, aproape toţi marii producători de maşini, inclusiv Ferrari, BMW şi Renault, au depăşit nivelul de 160 de grame de emisii pe kilometru. O surpriză a venit din partea companiei Volkswagen, recunoscută ca promovând modele de maşini care nu poluează excesiv mediul, dar care, prin Passat Coupe şi Tiguan, a ajuns la nivelul de aproape 200 de grame de emisii pe kilometru.

Greenpeace cere Uniunii Europene să impună un nivel standard al emisiilor provenind de la autoturisme de 120 de grame de dioxid de carbon pe kilometru, până în anul 2012, respectiv 80 de grame pe kilometru până în 2020.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici