Grevele din rafinării provoacă o penurie de carburant la benzinăriile din Franţa

Şoferii din Franţa se luptă să-şi umple rezervoarele, deoarece grevele la cele mai mari rafinării din ţară au lăsat aproximativ o treime din benzinării în deficit de aprovizionare, scrie Bloomberg.

615 afișări
Imaginea articolului Grevele din rafinării provoacă o penurie de carburant la benzinăriile din Franţa

Exxon Mobil Corp. a declarat că ar putea începe discuţiile cu sindicatele privitoare la salarii în încercarea de a pune capăt grevelor la rafinăriile franceze. Rival TotalEnergies SE s-a oferit să-şi mute discuţiile anuale privind salariile până în această lună, dar numai dacă sindicatele îşi pun capăt grevelor, cerând „simţul responsabilităţii”, potrivit unui comunicat de duminică.

În timp ce cozile lungi la benzinării au reprezentat unul dintre principalele subiecte din presă, guvernul preşedintelui Emmanuel Macron şi companiile sunt sub presiune pentru a pune capăt impasului care a lăsat aproximativ 30% din benzinăriile din ţară în lipsă de cel puţin un tip de combustibil. Regiunea Paris şi nordul Franţei au fost cele mai afectate.

Guvernul face presiuni atât asupra sindicatelor, cât şi asupra conducerii pentru a începe discuţiile. Ministrul tranziţiei energetice, Agnes Pannier-Runacher, a cerut duminică directorilor şi liderilor sindicali de la TotalEnergies şi Exxon să găsească o soluţie fără întârziere.

Pannier-Runacher, care a fost testată pozitiv pentru covid, a declarat ieri într-un tweet că ea continuă să lucreze pentru a sprijini distribuţia de combustibil către staţii. Macron a cerut vineri cetăţenilor să nu intre în panică.

Cel puţin două departamente din regiunea Parisului au interzis temporar cumpărarea de combustibil în containere, în efortul de a menţine aprovizionarea, în timp ce presa belgiană a raportat că staţiile de la graniţă au înregistrat o cerere crescută în ultimele zile.

Sindicatele din ambele companii caută salarii mai mari. TotalEnergies a declarat că a mutat deja discuţiile salariale în noiembrie, în urma întâlnirilor cu sindicatele. Esso France, aşa cum este numită unitatea franceză a Exxon, a declarat că a pus pe masă propuneri de creştere a salariilor şi că se va întâlni astăzi cu cele patru sindicate ale sale pentru a încerca să pună capăt grevei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici