Grindeanu: La finalul lui 2025 se va putea circula în regim de autostradă între Focşani şi Bacău

La finalul anului 2025 se va putea circula în regim de autostradă şi între Focşani şi Bacău, pe 95,5 kilometri, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, aflat marţi în vizită, împreună cu premierul, pe şantierele Autostrăzii Moldova.

1995 afișări
Imaginea articolului Grindeanu: La finalul lui 2025 se va putea circula în regim de autostradă între Focşani şi Bacău

Grindeanu: La finalul lui 2025 se va putea circula în regim de autostradă între Focşani şi Bacău

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că pe Autostrada Focşani- Bacău lucrările sunt în plină desfăşurare şi că pentru aproximativ 40 de km, între Buzău şi Adjud, a fost aşternut deja stratul de balast stabilizat şi, în scurt timp, urmează să înceapă aşternerea asfaltului.

„Se lucrează foarte bine inclusiv la poduri şi podeţe, iar ritmul de lucru arată că termenele contractuale pot fi respectate: la finalul anului 2025 se va putea circula în regim de autostradă şi între Focşani şi Bacău (95,5 km)”, transmite ministrul.

Conform acestuia, secţiunile Autostrăzii A7 finanţate prin PNRR (Ploieşti-Paşcani) vor fi continuate cu sectorul de drum de mare viteză Paşcani-Siret (118,03 km) cu sursă de finanţate din Programul Transport.

Pe sectorul Paşcani – Suceava (61,86 km), Studiul Geotehnic a fost finalizat. De luna viitoare urmează obţinerea Acordului de Mediu. Prestatorul are termen sfârşitul acestui an pentru finalizarea proiectării (SF), astfel încât CNAIR să înceapă elaborarea documentaţiei tehnice necesară lansării licitaţiei pentru construcţie, arată Sorin Grindeanu.

Ministrul susţine că, pe sectorul Suceava - Siret (56,17 km), prestatorul are o mobilizare slabă şi prezintă întârzieri ale lucrărilor de proiectare (SF): „Acesta trebuie să găsească resurse pentru creşterea ritmului de lucru şi finalizarea etapei de proiectare într-un timp cât mai scurt”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici