Grupul care deţine IKEA va lansa împreună cu Marriott un brand de hoteluri cu tarife reduse. Când ar putea fi deschis primul hotel

O subsidiară a Inter IKEA Group, proprietarul mărcii de mobilă IKEA, şi compania Marriott International vor prezenta proiectul unui lanţ hotelier low-cost, sub brandul Moxy.

563 afișări
Imaginea articolului Grupul care deţine IKEA va lansa împreună cu Marriott un brand de hoteluri cu tarife reduse. Când ar putea fi deschis primul hotel

Grupul care deţine IKEA va lansa împreună cu Marriott un brand de hoteluri cu tarife reduse. Când ar putea fi deschis primul hotel (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Inter IKEA investeşte circa 500 de milioane de dolari pentru aproximativ 50 de hoteluri cu tarif redus în Europa în următorii cinci ani, afirmă directori de la Marriott, printr-un parteneriat cu Marriott şi un operator european. Proiectul ar putea fi anunţat oficial marţi, potrivit Wall Street Journal.

Hotelurile nu vor folosi mobilă sau design IKEA. În schimb, grupul a recurs la o tehnică inovatoare de construcţie pentru a păstra la un nivel redus costurile de construcţie. Multe dintre hoteluri vor fi construite folosind camere prefabricate în altă parte şi asamblate la fel ca mobila IKEA. Acest tip de construcţie modulară este nouă pentru Marriott, notează Wall Street Journal.

Primul hotel ar urma să fie deschis la Milano într-un an.

Inter IKEA a căutat locaţii şi anticipează că va începe construcţia câtorva hoteluri în acest an, a declarat Peter Andrews, şeful diviziei hoteliere a grupului. Proiectul mixt vizează construcţia hotelurilor în apropierea parcurilor de birouri, aeroporturilor, precum şi a staţiilor de tren şi metrou. Hotelurile ar urma să aibă între 150 şi 300 de camere.

Moxy este prima tentativă a Marriott de a intra pe piaţa călătorilor mai tineri, cu buget limitat.

Camerele, cu preţ orientativ de circa 60 de euro, au fost proiectate la Amsterdam şi în alte locaţii de compania Nordic Hospitality, care le-ar putea şi opera. Marriott este francizorul şi contribuie la proiect cu baza de date pentru clienţi şi rezervări, urmând să deţină brandul.

Directorii Inter IKEA au afirmat că au vrut să investească în hoteluri pentru că sectorul pare să se menţină relativ stabil în contextul schimbărilor economice din Europa, situaţie valabilă mai ales pentru hotelurile cu tarife reduse.

Marriott şi IKEA vizează Marea Britanie şi Germania ca pieţe principale pentru Moxy, urmate de Italia, Austria şi Olanda.

Grupul Inter IKEA este controlat de fondtorul IKEA, Ingvar Kamprad, şi familia acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici