Grupul Danone va desfiinţa 900 din posturile de management din Europa

Grupul francez Danone, cel mai mare producător de iaurt din lume, intenţionează să desfiinţeze circa 900 de posturi administrative şi de management în 26 de ţări europene, în contextul unui plan anunţat la sfârşitul anului trecut.

205 afișări
Imaginea articolului Grupul Danone va desfiinţa 900 din posturile de management din Europa

Grupul Danone va desfiinţa 900 din posturile de management din Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Danone avea la sfârşitul anului trecut circa 100.000 de angajaţi la nivel global, din care 27.000 în Europa şi aproximativ 9.000 în posturi de management, conform Wall Street Journal.

Decizia face parte dintr-un plan anunţat în decembrie pentru economisirea a 200 de milioane de euro pe parcursul a doi ani.

Planul, care ar trebui să ajute grupul să se adapteze la scăderea consumului în Europa, va fi prezentat sindicatelor începând de marţi şi se va concentra pe "mobilitatea internă şi plecări voluntare", se arată într-un comunicat al Danone.

Grupul francez a avertizat, marţi, în privinţa profitului şi vânzărilor din acest an, din cauza impactului dificultăţilor economice din sudul Europei, şi vizează o revenire la o creştere "puternică şi profitabilă" anul următor.

Vânzările consolidate ale grupului au crescut anul trecut cu 8% faţă de anul precedent, la 20,87 miliarde de euro, în timp ce profitul a stagnat la 1,67 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici