Grupul francez Danone se pregăteşte de condiţii dificile în zona euro în 2012

Grupul francez Danone a redus obiectivele privind vânzările şi marja de profit pentru acest an, din cauza condiţiilor dificile din zona euro şi din sudul Europei, după ce a reuşit să se încadreze în estimări în 2011, cu vânzări de 19,3 miliarde euro şi profit net de 1,75 miliarde euro.

289 afișări
Imaginea articolului Grupul francez Danone se pregăteşte de condiţii dificile în zona euro în 2012

Grupul francez Danone se pregăteşte de condiţii dificile în zona euro în 2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vânzările companiei au crescut anul trecut cu 7,8%, iar profitul net a urcat cu 6,7%, potrivit unui comunicat transmis miercuri.

Cel mai mare producător de iaurturi la nivel mondial anticipează o creştere de 5-7% a vânzărilor în acest an şi marjă de profit în stagnare, după o creştere de 0,2 puncte procentuale în 2011.

Dintre giganţii industriei alimentare, Danone este unul dintre cei mai expuşi la criza datoriilor de stat din zona euro, derulând aproximativ 40% din afaceri în regiune.

Grupul mizează în acest an pe pieţele emergente pentru creştere, după ce afacerile din aceste ţări au generat anul trecut peste jumătate din vânzările Danone, transmite Reuters.

Danone România a avut în anul 2010 o cifră de afaceri de 476 milioane lei, în creştere cu circa 10% faţă de valoarea de 435 milioane lei din 2009, a anunţat anterior filiala locală a grupului francez.

Danone are o cotă de piaţă de 58% în România pe segmentul produselor lactate proaspete, 69% pe segmentul de iaurturi şi 72% pe cel al iaurturilor cu fructe, conform datelor companiei.

Circa 90% din produsele Danone comercializate pe piaţa românească sunt fabricate în unitatea de producţie din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici