Grupul german Praktiker a început să închidă magazine, parte a programului de restructurare

Retailerul german de bricolaj Praktiker a început primele închideri de magazine, parte a programului de restructurare a grupului, potrivit presei germane, citate de portalul Planet Retail.

894 afișări
Imaginea articolului Grupul german Praktiker a început să închidă magazine, parte a programului de restructurare

Grupul german Praktiker a început să închidă magazine, parte a programului de restructurare (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Un magazin al grupului a fost închis la sfârşitul lunii martie, iar cel puţin alte opt vor urma în a doua jumătate a anului, potrivit publicaţiei germane Lebensmittel Zeitung, specializată în retailul alimentar.

Numărul total de magazine care vor trebui închise va depinde de rezultatul negocierilor cu proprietarii spaţiilor comerciale şi investitorii, a declarat un purtător de cuvânt al Praktiker pentru Lebensmittel Zeitung.

Potrivit informaţiilor din piaţă, 30 de magazine Praktiker sunt considerate neprofitabile.

În România, vânzările Praktiker au scăzut cu 10,6% în primul trimestru, la 23,1 milioane euro. La sfârşitul primului trimestru, Praktiker opera în România 27 de magazine, piaţa locală fiind cea mai mare pentru retailer după cea din Germania.

Firma austriacă de investiţii Maseltov, care deţine 10% din acţiunile Praktiker, şi instituţia austriacă de private banking Semper Constantia, cu 5% din titluri, au cerut ca grupul să se retragă din Europa de Est.

Potrivit unui articol Financial Times Deutschland de la sfârşitul lunii martie, vânzarea operaţiunilor din Europa de Est ar putea aduce Praktiker 50-70 de milioane de euro.

Directorul general al Praktiker, Thomas Fox, a declarat însă că o renunţare la întreaga divizie internaţională nu este pe agenda retailerului, dar va fi analizată diferenţiat situaţia acestor pieţe.

La sfârşitul lunii martie, Praktiker opera în total 440 de magazine, din care 111 prin divizia internaţională, activă preponderent în Europa Centrală şi de Est. În Germania, piaţa de origine, Praktiker avea în martie 329 de magazine, inclusiv sub alte branduri, precum Max Bahr.

Fox a anunţat, în noiembrie, un program de restructurare pentru reducerea pierderilor. Reorganizarea, care are nevoie de finanţare de 300 de milioane de euro, include eliminarea magazinelor neprofitabile şi eliminarea a 1.400 de locuri de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici