Grupul Rompetrol va investi 27,5 milioane dolari în lucrări de foraj la Focşani, în 2012 şi 2013

Grupul Rompetrol va începe în perioada următoare lucrările de foraj la prima sondă de prospecţiune geologică din perimetrul Focşani, aflat în concesiunea companiei din 2005, operaţiune în care va investi 10 milioane dolari în acest an şi 17,5 milioane dolari anul viitor.

210 afișări
Imaginea articolului Grupul Rompetrol va investi 27,5 milioane dolari în lucrări de foraj la Focşani, în 2012 şi 2013

Grupul Rompetrol va investi 27,5 milioane dolari în lucrări de foraj la Focşani, în 2012 şi 2013 (Imagine: Florin Gheorghe / MediafaxFoto)

"Aceasta reprezintă o nouă etapă în strategia de dezvoltare a grupului Rompetrol, parte a obiectivului pe termen lung al KMG (KazMunaiGaz, din care face parte Rompetrol, n.r.) de a fi între primele 30 de mari companii de petrol şi gaze din lume", a declarat într-un comunicat directorul general al grupului Rompetrol, Zhanat Tussupbekov.

Rompetrol deţine în concesiune cinci perimetre de explorare geologică pe teritoriul României, în Satu Mare, Zegujani, Greşu, Nereju şi Focşani.

Grupul, cu activităţi în domeniul rafinării, distribuţiei şi tradingului de petrol şi produse petroliere, are operaţiuni în 12 ţări, în principal în România, Franţa şi Spania

Grupul Rompetrol este controlat de compania kazahă de stat KazMunaiGaz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici