Guvernul a alocat bani pentru energie termică, dar Capitala nu primeşte fonduri

  • Peste 310 milioane de lei au fost alocaţi din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru energie termică în sistem centralizat.
  • Cei mai mulţi bani merg la Timişoara - aproape 54 de milioane, în vreme ce Capitala nu primeşte fonduri din această alocare.
730 afișări
Imaginea articolului Guvernul a alocat bani pentru energie termică, dar Capitala nu primeşte fonduri

Guvernul a alocat bani pentru energie termică, dar Capitala nu primeşte fonduri

Guvernul a aprobat, în şedinta de joi, alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică, în sistem centralizat, a populaţiei.

Astfel, 310.426.000 lei au fost alocati pentru 31 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT), în funcţie de solicitările acestora înregistrate la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

„Asigurăm continuitatea furnizării de energie termică în localităţi. Am asigurat resursele financiare necesare pentru acoperirea facturilor datorate către furnizori de autorităţile locale”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

Cei mai mulţi bani îi primeşte Timişoara - 53.819.000 lei, Iaşi - 45.906.000 lei şi Drobeta Turnu Severin - 44.596.000 lei, în vreme ce Capitala nu primeşte, la această alocare, niciun ban.

Ministrul Cseke Attila a precizat că abia miercuri seară a fost primită şi solicitarea de alocare a sumei de 968 milioane lei din partea Municipiului Bucureşti, pentru care nu a existat timpul fizic pentru o analiză care să permită o fundamentare corectă în raport cu celelalte solicitări.

Potrivit ministrului, cererea respectivă va face obiectul unei analize ulterioare împreună cu Ministerul Finanţelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fond,
termie,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici