Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru extinderea aeroportului Henri Coandă

Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, o Hotărâre privind indicatorii tehnico-economici pentru programul strategic de dezvoltare a insfrastructurii aeroportuare la aeroportul internaţional Henri Coandă din Bucureşti.

1136 afișări
Imaginea articolului Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru extinderea aeroportului Henri Coandă

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru extinderea aeroportului Henri Coandă

„Acest program prevede investiţii în dezvoltarea infrastructurii Aeroportului Internaţional Henri Coandă - Bucureşti şi constă, în principal, în construirea unui nou terminal de pasageri, capabil să acomodeze traficul de pasageri existent şi prognozat, noi căi de rulare şi platforme de staţionare pentru aeronave şi infrastructura aeroportuară asociată acestora. Totodată, în zona de est se va dezvolta infrastructura nouă de acces la aeroport, dar şi alte infrastructuri adiacente activităţii aeroportuare", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, după şedinţa Executivului.

Potritivit acestuia, noul terminal de pasageri va avea 25 de porţi de îmbarcare.

„Noul terminal modular de pasageri va avea o suprafaţă totală de 100.000 de metri pătraţi, două module de 1.500 de pasageri pe oră - flux, 25 porţi de îmbarcare. Platforma de staţionare aeronave va avea o suprafaţă de 650.000 de mp şi 56 de locuri noi de parcare pentru aeronave, noi căi de rulare în suprafaţă de 266.000 mp şi 9.600 de locuri de parcare pentru autoturisme. Durata de realizare a investiţiei va fi de 60 de luni din momentul semnării contractului, iar sumele necesare acestei investiţii vor veni din surse proprii ale aeroportului, de la Bugetul Ministerului Transporturilor vor veni sumele pentru exproprieri, aşa cum este prevăzut în legislaţie", a precizat Nelu Barbu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici