Guvernul a aprobat scrisoarea de intenţie convenită cu FMI (Video)

Scrisoarea de intenţie convenită de autorităţile române cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) pentru contractarea împrumutului a fost aprobată de Guvern, în şedinţa de miercuri, şi va fi transmisă oficial celor două instituţii.

25 afișări
Imaginea articolului Guvernul a aprobat scrisoarea de intenţie convenită cu FMI (Video)

Guvernul a aprobat scrisoarea de intenţie convenită cu FMI

"Guvernul se pregăteşte să semneze acordul de împrumut şi am adoptat conţinutul scrisorii de intenţie care va fi înaintat atât Comisiei Europene, cât şi Fondului Monetar Internaţional. În momentul în care vom primi răspunsul, va fi semnat acordul de împrumut. În acest interval, Guvernul are obligaţia de a emite actele normative cerute în acordul de împrumut, care vor pregăti terenul pentru reformele structurale", a declarat, la finalul şedinţei, premierul Emil Boc.

El a arătat că se încearcă găsirea unei soluţii pentru ca salariile să fie majorate în raport cu nivelul inflaţiei pentru persoanele cu venituri reduse, în paralel cu o politică de sprijinire a pensionarilor.

Scrisoarea de intenţie va fi transmisă joi dimineaţa atât Fondului Monetar Internaţional, cât şi Comisiei Europene, a anunţat premierul Emil Boc.

România a convenit asupra unui acord stand-by pe doi ani cu Fondul Monetar Internaţional pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

Premierul Emil Boc a anunţat, marţi, că România va semna acordul de împrumut cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia European peste 10-14 zile, după ce va primi un răspuns din partea celor două instituţii la scrisoarea de intenţie înaintată de Guvern, iar prima tranşă din bani va fi acordată în luna mai.

Potrivit reprezentanţilor Fondului Monetar Internaţional, programul de ajutor extern urmează să fie discutat de Consiliul Executiv al FMI de la Washington în următoarele săptămâni, iar prima tranşă a finanţării, de cinci miliarde euro, va fi disponibilă imediat după aprobare.

Prima tranşă din împrumutul de cinci miliarde de euro acordat de Comisia Europeană va intra în România la începutul lunii iulie.

Video Stirileprotv.ro

Citeşte şi:

Guvernul poate face ce vrea cu veniturile ce depăşesc înţelegerea cu FMI

România a convenit un acord cu FMI pentru 12,95 mld.euro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici