Guvernul a primit avizul de principiu al FMI pentru acordul de împrumut

Guvernul a primit avizul de principiu al Fondului Monetar Internaţional (FMI) pentru încheierea acordului de împrumut, iar forma finală a scrisorii de intenţie va fi stabilită la jumătatea lunii aprilie, urmând ca documentul să fie aprobat în board-ul Fondului la 4-5 mai, a declarat, joi, premierul Emil Boc.

25 afișări
Imaginea articolului Guvernul a primit avizul de principiu al FMI pentru acordul de împrumut

Guvernul a primit avizul de principiu al FMI pentru acordul de împrumut

El a amintit că Executivul trebuie să aprobe în prealabil ordonanţa de urgenţă care include, printre altele, prima rectificare bugetară, impozitul forfetar, limitarea sporurilor şi indemnizaţiilor salariale.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat anterior că ordonanţa de urgenţă care cuprinde măsurile aferente aplicării acordului convenit de România cu FMI va fi discutată sâmbătă, în şedinţă de guvern.

România a convenit asupra unui acord stand-by pe doi ani cu Fondul Monetar Internaţional pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

Programul de ajutor extern urmează să fie discutat de Consiliul Executiv al FMI de la Washington, iar prima tranşă a finanţării, de cinci miliarde euro, va fi disponibilă imediat după aprobare.

În ceea ce priveşte prima tranşă din împrumutul de cinci miliarde de euro acordat de Comisia Europeană, aceasta va intra în România la începutul lunii iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici