Guvernul alocă 200 de milioane de lei pentru sprijinirea agricultorilor

Guvernul a decis, marţi, alocarea sumei de 200 de milioane de lei pentru sprijinirea agricultorilor, fonduri deblocate în acest sens, printr-un memorandum, din bugetul de stat, pentru ajutoare naţionale tranzitorii în sectorul vegetal şi cel zootehnic.

206 afișări
Imaginea articolului Guvernul alocă 200 de milioane de lei pentru sprijinirea agricultorilor

Guvernul alocă 200 de milioane de lei pentru sprijinirea agricultorilor (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

De asemenea, din aceste sume va fi plătit ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul IV 2014 şi în trimestrul I 2015, ajutorul de minimis acordat exploataţiilor vegetale înregistrate în sistemul de agricultură ecologică, ajutorul de minimis pentru compensarea efectelor produse de condiţiile hidro şi meteorologice din perioada ianuarie-august 2014, în sectorul vegetal.

Ministerului Agriculturii i-au fost aprobate prin Legea bugetului de stat pe anul 2015 credite de angajament şi credite bugetare. Deblocarea sumelor se aprobă de către Guvern, prin memorandum, cu avizul Ministerului Finanţelor Publice, în funcţie de gradul de realizare a veniturilor fiscale şi cheltuielilor bugetare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici