Guvernul amână din nou ordonanţa de combatere a pirateriei în transporturi, pentru a regla "nuanţe"

Guvernul a amânat din nou adoptarea ordonanţei privind combaterea pirateriei în sectorul transportului rutier de persoane, solicitată de către patronatele din domeniu, pentru a reglementa "anumite nuanţe", conform declaraţiilor susţinute de reprezentanţii Executivului după şedinţa de miercuri.

31 afișări
Imaginea articolului Guvernul amână din nou ordonanţa de combatere a pirateriei în transporturi, pentru a regla "nuanţe"

Guvernul amână din nou ordonanţa de combatere a pirateriei în transporturi, pentru a regla "nuanţe" (Imagine: Răzvan Chiriță/Mediafax Foto)

În urmă cu o săptămână, miniştrii au convenit că este necesară constituirea unui comitet care să opereze modificările legislative, au declarat atunci, agenţiei MEDIAFAX, surse oficiale.

La finalul şedinţei de săptămâna trecută a Guvernului, premierul Emil Boc a declarat că Guvernul a adoptat proiectul de act normativ doar "în primă lectură" şi că urmează ca forma finală a documentului să fie adoptată în această săptămână, după avizul Consiliului Economic şi Social.

În urmă cu două săptămâni,, reprezentanţii Executivului şi cei ai Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi au semnat, la Guvern, un protocol pentru rezolvarea revendicărilor organizaţiei, transportatorii anunţând, după semnarea documentului, că renunţă la proteste pentru "o săptămână sau două".

Protocolul încheiat la Guvern prevedea ca, în termen de o săptămână, să fie adoptată ordonanţa de urgenţă pentru combaterea pirateriei în transportul rutier de persoane, precum şi un calendar de adoptare a unei legi unice în domeniul transporturilor.

Liderii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România solicită amendarea firmelor de transport neautorizate, prelungirea autorizaţiilor până în 2016 şi o lege unică a transporturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici