Guvernul analizează posibilitatea majorãrii redevenţelor

Guvernul analizează domeniile unde se pot majora redevenţele, în acord cu reglementările în vigoare ale Uniunii Europene, alături de alte măsuri care au în vedere creşterea veniturilor bugetare şi combaterea evaziunii fiscale, a declarat luni, la TVR, premierul Emil Boc.

13 afișări
Imaginea articolului Guvernul analizează posibilitatea majorãrii redevenţelor

Guvernul analizează posibilitatea majorãrii redevenţelor (Imagine: Mediafax Foto)

"La regimul redevenţelor ne uităm cu mare atenţie unde putem să majorăm în concordonaţă cu standardele Uniunii Europone", a afirmat Boc.

Premierul a arătat că majorarea redevenţelor va fi una din modalităţile de majorare a veniturilor la buget, alături de noile taxe din domeniul jocurilor de noroc sau reducerea cheltuielilor publice prin implementarea unor standarde de cost riguroase la nivelul administraţiei publice.

Boc a amintit de asemenea că marţi a convocat la Guvern un comitet interministerial pentru găsirea unor modalităţi de combatere a evaziunii fiscale. Premierul a afirmat că din semnalele pe care le are, în domeniul accizelor sau TVA "există foarte multe resurse financiare care în loc să meargă la bugetul de stat merg în alte buzunare".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici