Guvernul australian oferă populaţiei 5,2 miliarde dolari, pentru a încuraja consumul

Guvernul australian a început, luni, să acorde numerar populaţiei, în valoare totală de 8 miliarde de dolari australieni (5,2 miliarde de dolari americani), pentru a încuraja consumul în perioada sărbătorilor de iarnă, ca măsură de stimulare a creşterii economice.

18 afișări
Imaginea articolului Guvernul australian oferă populaţiei 5,2 miliarde dolari, pentru a încuraja consumul

Guvernul australian oferă populaţiei 5,2 miliarde dolari, pentru a încuraja consumul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Măsura a fost adoptată după ce datele oficiale au indicat o creştere economică de numai 0,1% în perioada iulie-septembrie, cel mai slab ritm înregistrat în Australia în ultimii opt ani. Totodată, statisticile indică o creştere puternică a şomajului pe plan local, ca urmare a frânării avansului economic la nivel global.

Analiştii australieni consideră, însă, că decizia de stimulare a consumului prin participarea directă a statului la majorarea bugetului de cheltuieli al populaţiei nu va fi suficientă pentru evitarea recesiunii, pe termen scurt, şi asigurarea unei creşteri economice echilibrate, pe termen lung.

"Pachetul este o măsură temporară, iar creşterea consumului în trimestrul al patrulea, datorată acestei măsuri, îşi va pierde semnificaţia începând cu primul trimestru al anului viitor", a declarat un analist australian.

Banca centrală a Australiei a redus, săptămâna trecută, dobânda de politică monetară la minimul ultimilor şase ani şi jumătate, pentru a stimula creşterea economică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici