Guvernul dă bani pentru programul de dezvoltare a satelor

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu a declarat, joi, la Comisia pentru Agricultură a Camerei Deputaţilor, că suma cu care Executivul va cofinanţa programul de dezvoltare a satelor - măsura 322 - se ridică la peste 907 milioane de euro, banii intrând, deja, în circuit.

34 afișări
Imaginea articolului Guvernul dă bani pentru programul de dezvoltare a satelor

Ministrul Agriculturii Ilie Sârbu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"În ce priveşte măsura 322, am trecut un HG săptămâna trecută, şi ieri am mai venit cu unul pe normele metodologice. Dăm noi avansul prin fondul de garantare şi 907 milioane de euro deja vor intra în circuit, deja sperăm să se mişte aceste şantiere la nivelul localităţilor pe măsura 322", a spus Sârbu.

El a explicat că suma de cofinanţare se explică prin faptul că Guvernul va plăti avansul prin Fondul de garantare de 20%, anunţând că "se pot semna contracte şi înainte de a se plăti avansul".

Întrebat când vor intra în circuit aceşti bani, Sârbu a replicat: "Acum". Ministrul a spus că deja există foarte multe dosare eligibile.

El a mai spus că "la măsura 322, aglomeraţia e mare şi e dublă solicitarea" şi a menţionat că a încercat să ia bani "de la alte măsuri", dar că nu a reuşit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici