Guvernul francez a adoptat reforma pensiilor. Ameninţarea sindicatelor

Guvernul francez a forţat reforma sistemului de pensii prin decret, într-o acţiune menită să reducă eforturile partidelor de opoziţie de a influenţa dezbaterile parlamentare, aducînd peste 40.000 de amendamente la proiectul de lege, relatează Financial Times.

577 afișări
Imaginea articolului Guvernul francez a adoptat reforma pensiilor. Ameninţarea sindicatelor

Guvernul francez a adoptat reforma pensiilor, sindicatele ameninţă

Reforma, care are ca scop unificarea celor 42 de scheme de pensionare specifice fiecărei profesii, a declanşat cea mai lungă grevă din transportul public din istoria Franţei, înainte de a ajunge în Parlament.

Premierul Edouard Philippe a anunţat la sfîrşitul săptămânii trecute că va folosi articolul 49.3 din Constituţie care permite guvernului să ocolească parlamentul pentru a adopta o lege.

Decizia guvernului subliniază mediul politic cu care se confruntă Emmanuel Macron, a cărui susţinere a scăzut până la aproximativ 33%. Reforma a devenit cea mai mare provocare pentru preşedinţia sa, pe fondul protestelor vestelor galbene din 2018.

„Aceasta a fost singura modalitate prin care guvernul a accelerat procesul, luând în considerare strategia opoziţiei de a prezenta 30.000-40.000 de amendamente pentru a bloca legislaţia”, spune Vincent Martigny, profesor de ştiinţe politice la Universitatea din Nisa.

Philippe Martinez, şeful sindicatului CGT, a declarat că sindicatele vor ieşi în stradă săptămâna viitoare împotriva reformelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
franţa,
pensii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici