Guvernul german aproape a renunţat la speranţa că toate ţările UE vor susţine schimbarea tratatului

Guvernul german aproape a renunţat la speranţa de a convinge toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene să susţină propunerea franco-germană de modificare limitată a tratatului UE, pentru protejarea euro şi combaterea crizei datoriilor, a declarat un oficial guvernamental important.

372 afișări
Imaginea articolului Guvernul german aproape a renunţat la speranţa că toate ţările UE vor susţine schimbarea tratatului

Guvernul german aproape a renunţat la speranţa că toate ţările UE vor susţine schimbarea tratatului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt mai pesimist decât săptămâna trecută în privinţa şanselor unui acord total", a spus oficialul, citat de Wall Street Journal.

El a arătat că un scenariu mai probabil este ca cele 17 ţări din zona euro, împreună cu alte patru sau cinci state din UE, să decidă separat o coordonare mai amplă a politicilor economice, supravegherea bugetelor prin intermediul oficialilor europeni şi limitarea strictă a datoriilor şi deficitelor.

Liderii europeni se reunesc joi la Bruxelles pentru un dineu de lucru, urmând să se întâlnească din nou vineri.

Franţa şi Germania au prezentat luni propuneri de îmbunătăţire a reglementărilor referitoare la uniunea monetară, precum introducerea de sancţiuni automate împotriva ţărilor cu deficite bugetare mari.

"În nenumăratele discuţii care au avut loc în ultimele săptămâni a devenit clar că mulţi oameni nu recunosc încă gravitatea situaţiei", a spus oficialul german.

El a adăugat că trebuie luate măsuri decisive pentru restructurarea zonei euro, întrucât obiectivele nu pot fi atinse cu paşi mici, individuali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici