Guvernul intenţionează să finalizeze până în 2012 tronsonul de metrou Ghencea-Eroilor

Guvernul intenţionează să înceapă rapid lucrările la linia de metrou Drumul Taberei-Universitate şi să finalizeze până în 2012 primul tronson, Ghencea-Eroilor, conform programului de guvernare al viitorului Cabinet, obţinut de MEDIAFAX.

174 afișări
Imaginea articolului Guvernul intenţionează să finalizeze până în 2012 tronsonul de metrou Ghencea-Eroilor

Guvernul intenţionează să finalizeze până în 2012 tronsonul de metrou Ghencea-Eroilor (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Lucrările la tronsonul de metrou Drumul Taberei-Universitate au fost declarate de Guvern, în luna noiembrie, ca fiind de utilitate publică, statut care permite începerea procedurilor de expropriere a unor terenuri private în suprafaţă totală de peste 15.000 metri pătraţi, din care 1.600 mp teren ocupat de construcţii.

Proiectul magistralei Universitate-Drumul Taberei, realizat din credite externe şi alocaţii bugetare, este estimat la aproximativ 700 milioane euro, din care 370 milioane euro sunt asigurate printr-un împrumut acordat de Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Tronsonul, care va uni cartierul Drumul Taberei de centrul Capitalei, va avea o lungime de 9,05 kilometri şi 14 staţii, respectiv Ghencea, Prelungirea Ghencea, Râul Doamnei, Brâncuşi, Romancierilor, Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2, Haşdeu, Cişmigiu şi Universitate 2, iar de la Piaţa Universităţii va fi realizată o legătură cu cartierul Pantelimon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici