Guvernul permite ministerelor să transforme nivelul posturilor bugetate

Ministerele pot aproba pe propria răspundere, în limita numărului maxim de posturi şi respectând limitele fondului de salarii, numai pentru locurile vacante, utilizarea unui număr mai mare de posturi de nivel inferior sau de acelaşi nivel, prin reducerea numărului de locuri de nivel superior.

91 afișări
Imaginea articolului Guvernul permite ministerelor să transforme nivelul posturilor bugetate

Guvernul permite ministerelor să transforme nivelul posturilor bugetate (Imagine: Mediafax Foto)

Facilitatea a fost inclus în ordonanţa de rectificare bugetară, aprobată de Guvern.

"Ordonatorii principali de credite, pe propria răspundere, pot aproba, în limita numărului maxim de posturi, cu încadrarea în nivelul alocațiilor bugetare aprobate pentru cheltuielile cu salariile, numai pentru posturile vacante, utilizarea unui număr mai mare de posturi de nivel inferior sau de același nivel prin reducerea corespunzătoare a unui număr de posturi de nivel superior, precum și modificarea în ceea ce privește calitatea acestor posturi. Modificarea calității posturilor vacante se face și cu avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici", se arată în actul normativ.

Ordonatorii principali de credite vor comunica lunar Ministerului Finanțelor, în termen de 5 zile de la închiderea lunii, situația centralizată a transformărilor de posturi efectuate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici