Guvernul spaniol va lua noi măsuri de austeritate, dacă va fi necesar

Guvernul spaniol a anunţat, joi, că va lua noi măsuri de austeritate pentru atingerea obiectivului de reducere a deficitului bugetar, dacă situaţia economică va evolua sub previziunile oficiale, care sunt mai optimiste decât cele ale FMI şi Băncii Spaniei.

22 afișări
Imaginea articolului Guvernul spaniol va lua noi măsuri de austeritate, dacă va fi necesar

Guvernul spaniol va lua noi măsuri de austeritate, dacă va fi necesar

"Atingerea unui deficit bugetar de 6% din PIB în 2011 este un obiectiv care nu este condiţionat de cadrul macroeconomic şi va fi menţinut", a declarat secretarul de stat pentru Economie, Jose Manuel Campa, într-o conferinţă de presă.

Spania are ca obiectiv reducerea deficitului bugetar la 3% din PIB până în 2013, în condiţiile în care indicatorul a atins 11,2% din PIB în 2009.

Guvernul de la Madrid a adoptat un plan drastic de austeritate, care reduce în principal bugetele ministerelor, salariile funcţionarilor şi anumite ajutoare pentru şomeri sau părinţi.

Ministrul Economiei, Elena Salgado, a declarat miercuri că obiectivul reducerii deficitului rămâne prioritatea guvernului.

Guvernul prognozează pentru acest an o creştere economică de 0,3%, urmată de un avans de 1,3% în 2011.

Banca Spaniei se aşteaptă însă la o contracţie de 0,4% în 2010 şi o creştere de 0,8% anul viitor. FMI estimează o scădere a PIB de 0,4% în acest an şi un avans de numai 0,6% în 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici