Guvernul va restructura ANAF, Garda Financiară, Vama şi aduce supraveghetori internaţionali din UE

Guvernul Ponta II se angajează, pentru perioada 2013-2016, să restructureze instituţiile de control fiscal, respectiv ANAF, Garda Financiară şi Vama, şi să înfiinţeze un consiliu de supraveghere şi audit format din experţi internaţionali din Uniunea Europeană, potrivit programului de guvernare.

1350 afișări
Imaginea articolului Guvernul va restructura ANAF, Garda Financiară, Vama şi aduce supraveghetori internaţionali din UE

Guvernul va restructura ANAF, Garda Financiară, Vama şi aduce supraveghetori internaţionali din UE (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Restructurarea instituţiilor de control fiscal (ANAF, Garda Financiară, Vamă), şi infiinţarea unui consiliu de supraveghere şi audit format din experţi internaţionali din state membre UE, cu performanţe în domeniu", se arată în programul de guvernare publicat de Guvernul Ponta II.

Guvernul vizează prin aceste măsuri, printre altele, să simplifice fiscalitatea şi să sporească competitivitatea fiscală a mediului de afaceri.

Potrivit înţelegerii dintre autorităţile române şi experţii Fondului Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va fi reorganizată în următorii trei ani, iar activitatea celor 221 de administraţii financiare va fi concentrată în 8 direcţii regionale şi 47 de birouri locale.

De la 1 ianuarie 2015, ANAF va avea 47 de administraţii fiscale, câte una în fiecare judeţ şi în fiecare sector al Capitalei.

Potrivit programului convenit cu insituţiile internaţionale, principalele îmbunătăţiri procedurale pe care ANAF le va implementa în perioada 2013-2016 sunt creşterea gradului de declarare electronică la distanţă până la 98% din totalul declaraţiilor primite pentru persoanele juridice, în cazul declaraţiilor care pot fi depuse prin acest sistem, introducerea unui catalog de servicii pentru contribuabili şi a standardelor de calitate în domeniul asistenţei contribuabililor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici