Guvernul vrea din Hong Kong fonduri şi instituţii financiare care să susţină proiecte de investiţii

România vrea să atragă fonduri de investiţii şi instituţii financiare din Hong Kong pentru finanţarea proiectelor din domeniul energiei şi al infrastructurii, pe care Guvernul şi-a propus să le dezvolte cu China şi care însumează 20 miliarde euro, a afirmat, joi, vicepremierul Liviu Dragnea.

126 afișări
Imaginea articolului Guvernul vrea din Hong Kong fonduri şi instituţii financiare care să susţină proiecte de investiţii

Liviu Dragnea (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Aflat în China, el s-a întâlnit cu şeful Executivului regiunii administrative speciale Hong Kong, C. Y. Leung.

"L-am rugat să încerce să promoveze o implicare a fondurilor de investiţii din Hong Kong, care sunt foarte mari, şi a instituţiilor financiare din Hong Kong, o implicare în finanţarea în principal a proiectelor pe care vrem să le dezvoltăm cu China în domeniul energetic şi în domeniul infrastructurii", a spus Dragnea.

Potrivit vicepremierului, C. Y. Leung s-a arătat interesat de această propunere care i s-a părut "o oportunitate serioasă".

Dragnea şi-a exprimat speranţa că, în perioada următoare, vor apărea elemente concrete în acest sens şi l-a invitat pe şeful Executivului regiunii Hong Kong să viziteze România.

"I-am făcut o invitaţie din partea prim-ministrului Victor Ponta să viziteze România. Chiar cu acel prilej, poate vine cu nişte fonduri de investiţii serioase în ţară, care să participe la finanţarea investiţiilor mari pe care vrem să le facem cu China, investiţii care se ridică undeva, dacă până la urmă ies toate, la 20 de miliarde de euro", a mai afirmat oficialul român.

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, se află, în perioada 20-26 martie, în vizită de lucru în China, el fiind şi coordonatorul Comitetului interministerial pentru monitorizarea îndeplinirii angajamentelor asumate de România cu ocazia Reuniunii, la Bucureşti, în 26 noiembrie 2013, a şefilor de Guvern ai Republicii Populare Chineze şi statelor Europei Centrale şi de Est. Comitetul a fost înfiinţat în decembrie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici