Hackerii au spart contul de X (Twitter) al SEC

Preţurile criptomonedelor au înregistrat marţi o fluctuaţie puternică după ce o postare falsă pe contul oficial X al SEC (Comisia Americana pentru valori mobiliare şi burse) a susţinut că autoritatea de reglementare a aprobat primele fonduri tranzacţionate la bursă de bitcoin la vedere din SUA.

347 afișări
Imaginea articolului Hackerii au spart contul de X (Twitter) al SEC

Postarea falsă a declarat imediat după ora 16:00, ora Washington, că SEC "acordă aprobarea pentru #Bitcoin ETFs pentru listarea pe toate bursele naţionale de valori mobiliare înregistrate", potrivit FT, citat de Ziarul Financiar.

Aceasta a fost preluată imediat pe reţelele de socializare, pe site-urile de ştiri economice şi pe Bloomberg TV.

Puţin peste 10 minute mai târziu, preşedintele SEC a turnat apă rece asupra anunţului. Gary Gensler a postat pe contul său personal pe X: "Contul de Twitter @SECGov a fost compromis, iar un tweet neautorizat a fost postat. SEC nu a aprobat listarea şi tranzacţionarea produselor tranzacţionate la bursă cu bitcoin la vedere".

O purtătoare de cuvânt a SEC a declarat că postarea originală "nu a fost făcută de SEC sau de personalul său". Până la ora 17:00, personalul SEC a recăpătat controlul asupra contului X, iar postarea falsă a fost ştearsă.

"SEC va colabora cu autorităţile de aplicare a legii şi cu partenerii noştri guvernamentali pentru a investiga această chestiune şi pentru a determina paşii următori adecvaţi în legătură atât cu accesul neautorizat, cât şi cu orice comportament necorespunzător aferent", a declarat SEC, atribuind accesul neautorizat unei "părţi necunoscute".

Într-o postare de pe un cont oficial, marţi târziu, X a declarat că investigaţia sa iniţială a indicat că "compromiterea nu s-a datorat vreunei încălcări a sistemelor X, ci mai degrabă datorită faptului că o persoană neidentificată a obţinut controlul asupra unui număr de telefon asociat contului @SECGov prin intermediul unei terţe părţi".

"Putem confirma, de asemenea, că contul nu avea activată autentificarea cu doi factori în momentul în care contul a fost compromis", se arată în postare, referindu-se la un nivel suplimentar de securitate cibernetică dincolo de o parolă. "Încurajăm toţi utilizatorii să activeze acest nivel suplimentar de securitate".

Bitcoin s-a redresat imediat după postare, pentru un câştig de 1,5% în ziua respectivă, dar s-a inversat rapid la confirmarea faptului că ştirea era falsă, iar preţul a scăzut cu până la 3,4%.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici