Henry Patterson, cel mai tânăr antreprenor britanic. Cum a devenit un magnat al dulciurilor la numai nouă ani

Henry Patterson a început numeroase afaceri, a dat peste cap toate predicţiile legate de profit şi se pregăteşte deja să-şi deschidă primul magazin.

649 afișări
Imaginea articolului Henry Patterson, cel mai tânăr antreprenor britanic. Cum a devenit un magnat al dulciurilor la numai nouă ani

Henry Patterson (Imagine: sherbetpip.co.uk)

Micul om de afaceri, veteran deja în peisajul economic britanic, a avut prima idee de business pe când avea doar 7 ani. Atunci, Henry a început să vândă pungi cu îngrăşământ pentru suma modică de o liră, singurul furnizor al său fiind calul familiei, anunţă Huffington Post. Apoi, Henry şi-a deschis un magazin online pe celebrul site ebay, unde vindea obiecte pe care le achiziţionase anterior, tot de pe platforma de cumpărături. A realizat astfel un profit de 150 de lire, o mică avere pentru un elev de şcoală primară.

Ideea afacerii actuale i-a fost inspirată de discuţiile cu Rebecca, mama sa, care e proprietara altui magazin de dulciuri. "Mama obişnuia să-mi povestească despre copilăria ei, când mergea cu bicicleta la magazinul din josul străzii ca să-şi cumpere dulciuri", spune micul întreprinzător.

Henry n-a stat prea mult pe gânduri şi şi-a deschis un magazin online, "Not before Tea" (Nu înainte de ceai), destinat copiilor. Patterson s-a gândit chiar şi la promovarea produselor sale: a scris o serie de poveşti cu două personaje, Bufniţa Sherb şi Şoricelul Pip, menite să-i atragă pe micii clienţi.

Afacerea lui a debutat neaşteptat, depăşind predicţiile de profit, 10 lire pentru prima lună, după numai şapte zile. "Vindem online, dar mă gândesc serios să deschid un magazin. Aş vrea să arate ca cel din seria de poveşti, iar Harpenden pare o zonă minunată", a spus Henry. Micul magnat al dulciurilor este foarte dedicat şi îşi doreşte să înveţe cât mai multe despre afaceri. Emisiunile lui preferate sunt "Dragon's Den" / "Arena leilor" şi "The Apprentice" / "Ucenicul", pe care le urmăreşte de câte ori are ocazia. "Sunt profesionişti adevăraţi şi mă inspiră", spune Henry.

Care sunt planurile de viitor ale micului industriaş? "Mă gândesc să păstrez magazinul cât de mult se poate. Am multe idei care ar atrage clienţii, cu siguranţă. Spre exemplu, ne-am putea extinde, am putea să vindem şi prăjituri, torturi, sau ciocolată. M-am gândit şi la unele concursuri, cum ar fi «Cine desenează cea mai frumoasă bufniţă». Câştigătorul ar avea şansa să fie publicat pe site", spune el.

După trei afaceri de succes la doar nouă ani, viitorul lui Henry Patterson ca afacerist britanic se anunţă strălucitor, mai ales că a fost nominalizat recent la premiile Great British Entrepreneur Awards.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici