Hidroelectrica a vândut marţi energie de 13,45 milioane de lei pe bursa de electricitate OPCOM

Compania de stat Hidroelectrica, aflată în insolvenţă, a vândut marţi energie în valoare de 13,45 milioane de lei (aproape 3 milioane de euro) pe bursa de electricitate OPCOM către traderul de energie Fidelis Energy.

334 afișări
Imaginea articolului Hidroelectrica a vândut marţi energie de 13,45 milioane de lei pe bursa de electricitate OPCOM

Hidroelectrica a vândut marţi energie de 13,45 milioane de lei pe bursa de electricitate OPCOM (Imagine: Darius Mitrache / Mediafax Foto)

"Hidroelectrica a vândut către Fidelis Energy un pachet de 71,2 GWh, cu livrare începând din 26 martie 2014, până pe 21 martie 2015. Valoarea contractului este de 13,45 milioane lei, iar preţul unitar este de 188,95 lei/MWh", potrivit unui comunicat al producătorului de energie.

Hidroelectrica a înregistrat în 2013 un profit record, de 910 milioane de lei. În 2012, compania a raportat pierderi de 170 milioane de lei.

Compania a reintrat în insolvenţă în luna februarie, după ce a trecut printr-o astfel de procedură în perioada iunie 2010-iunie 2013.

Hidroelectrica are o capacitate de producţie instalată de 6.400 MW, reprezentând circa o treime din totalul unităţilor de producţie din România, şi asigură anual circa 30% din necesarul de electricitate.

Capitalul social al Hidroelectrica este deţinut de stat (80,05% din acţiuni) şi Fondul Proprietatea (19,95%).

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici