Hidroelectrica şi CNH ar putea fi primele companii cu management privat

Primele companii în care se va încerca noul concept de management privat "e posibil" să fie Hidroelectrica şi Compania Naţională a Huilei (CNH), noua formă de conducere urmând să fie implementată din toamnă, a declarat, vineri, la Sibiu, ministrul Economiei, Ion Ariton.

430 afișări
Imaginea articolului Hidroelectrica şi CNH ar putea fi primele companii cu management privat

Hidroelectrica şi CNH ar putea fi primele companii cu management privat (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"În perioada imediat următoare, vom aplica o nouă formă de conducere în unele companii ale ministerului. Am lansat această idee de management privat şi cred că va fi o soluţie bună în perioada următoare. Ne dorim să începem cu companii care au avut rezultate nesatisfăcătoare, dar în acelaşi timp dorim şi cu companii cu rezultate foarte bune, pentru a putea vedea efectele imediate ale acestei noi metode pe care o gândim de management. E posibil să fie Hidroelectrica şi CNH, care ne creează probleme", a declarat, într-o conferinţă de presă la Sibiu, ministrul Economiei, Ion Ariton.

El a precizat că detaliile exacte ale proiectului nu sunt stabilite, putând fi vorba chiar de trei companii pilot pentru implementarea unui management privat.

Potrivit ministrului Economiei, până la sfârşitul lunii iulie, trebuie să fie gata evaluarea companiilor din subordinea ministerului, iar din lunile septembrie - octombrie să se înceapă cu managementul privat.

Ariton a precizat că forma de management - persoană fizică, firmă sau o combinaţie între cele două - nu a fost încă stabilită, dar se vor încerca cele mai bune variante pentru a spori profitul companiilor de stat.

Cele mai mari 30 - 40 de companii cu capital de stat vor avea management privat, iar Guvernul va angaja o firmă independentă de resurse umane, cunoscută pe plan internaţional, care să asigure o selecţie cât mai bună a personalului, declara, în 10 mai, pentru MEDIAFAX şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks.

În 20 mai, ministrul Economiei, Ion Ariton, afirma că, până în luna iulie, două companii din portofoliul ministerului pe care îl conduce vor avea management privat, fiind vorba despre "o companie care merge foarte bine şi una care merge foarte rău".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici