Honda recheamă pentru reparaţii 700.000 de automobile, din cauza unei piese defecte la motor

Constructorul auto nipon Honda recheamă pentru reparaţii 700.000 de automobile în întreaga lume, din cauza unei piese defecte care poate duce la oprirea motorului.

17 afișări
Imaginea articolului Honda recheamă pentru reparaţii 700.000 de automobile, din cauza unei piese defecte la motor

Honda recheamă pentru reparaţii 700.000 de automobile, din cauza unei piese defecte la motor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În state din afara Japoniei sunt rechemate 525.000 de autovehicule, din gamele Freed, Fit şi City. În Japonia, acţiunea are în vedere maşini din două modele, produse între septembrie 2007 şi noiembrie 2009.

Conform importatorului mărcii pe plan local Honda Trading, România nu este vizată de rechemările anunţate de producătorul auto.

"Modelul City este importat în Europa doar de câteva ţări, nu şi de România. Fit este importat sub numele Jazz, însă în acest caz rechemările nu vizează Europa. Freed nu este un model prezent pe plan european", a declarat pentru MEDIAFAX directorul de vânzări al importatorului, Florin Niţă.

Piesa defectă poate duce la oprirea motorului imediat după pornirea acestuia şi, în cel mai rău caz, împiedică repornirea, menţionează AFP. Honda a anunţat că nu are cunoştinţă de niciun accident produs din cauza defecţiunii.

Constructorii auto niponi recurg în general la acţiuni de rechemare de amploare pentru a corecta probleme uneori minore ale maşinilor, notează AFP.

Honda a anunţat la sfârşitul anului trecut că va verifica, în vederea reparării, 1,35 milioane de maşini Fit la nivel mondial, autovehiculele putând avea probleme la instalaţia electrică a farurilor.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici