Honda recheamă pentru reparaţii circa 646.000 de maşini din modele Jazz şi City

Constructorul auto nipon Honda recheamă pentru reparaţii circa 646.000 de maşini din modele Jazz şi City vândute în întreaga lume din cauza unui defect la instalaţia electrică a geamurilor, care poate cauza incendii.

44 afișări
Imaginea articolului Honda recheamă pentru reparaţii circa 646.000 de maşini din modele Jazz şi City

Honda recheamă pentru reparaţii circa 646.000 de maşini din modele Jazz şi City

Reuters notează că acţiunea intervine după ce un copil a murit anul trecut într-un incendiu provocat de defectul instalaţiei electrice.

"Deşi a existat un incident în Africa de Sud într-o Honda Jazz, cauza nu a putut fi determinată. Cu toate acestea, Honda s-a autosesizat şi a decis să facă această rechemare pentru o verificare foarte amănunţită", au menţionat reprezentanţii Honda Trading România.

Modelul Jazz vizat pentru rechemare a fost produs între 2002-2008.

Rechemarea implică maşini vândute în Europa, America de Nord, America de Sud, Asia, dar nu şi Japonia, a declarat un purtător de cuvânt al Honda.

Constructorul auto a anunţat că va verifica şi modifica comutatoarele electrice de pe uşa din partea şoferului, deoarece acestea, în unele cazuri, se pot scurtcircuita în urma contactului cu apa.

Modelul Jazz, denumit Fit în afara Europei, este cea mai binevândută maşină a Honda în Japonia.

Decizia Honda nu afectează clienţii din România

Decizia Honda de a rechema pentru reparaţii circa 646.000 de maşini din modele Jazz şi City, la nivel internaţional, nu afectează posesorii de maşini comercializate prin reprezentanţa constructorului nipon în România.

"Nu există modele comercializate oficial în România care să intre sub incidenţa acestei rechemări", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Honda Trading România, importatorul local al mărcii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici